Τουρισμός

Στροφή σε δύο είδη τουρισμού κάνουν οι ταξιδιώτες

Οι εναλλακτικές μορφές τουρισμού που καταγράφουν μεγαλύτερη ζήτηση διεθνώς

Η τουριστική σεζόν έχει ήδη ξεκινήσει από τον Μάρτιο και οι πρώτες αφίξεις ταξιδιωτών πραγματοποιούνται στο νησί. Η Κύπρος είναι παγκοσμίως γνωστή για την φυσική της ομορφιά και, ιδιαίτερα, για τις αμμώδεις παραλίες και τα γαλαζοπράσινα νερά της.

Ωστόσο, ο τουριστικός κλάδος του νησιού δεν αποτελείται μόνο τον μαζικό τουρισμό κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, αλλά και από πληθώρα εναλλακτικών ειδών τουρισμού, προσελκύοντας επισκέπτες που θέλουν να αποκτήσουν την εμπειρία των γεύσεων, του πολιτισμού, της φύσης ή του αθλητισμού. Μάλιστα, οι εναλλακτικές μορφές τουρισμού έχουν όλο και μεγαλύτερη ζήτηση τα τελευταία χρόνια, καθώς προσφέρουν εξειδικευμένες υπηρεσίες σε όσους τις αναζητήσουν.

Τουρισμός περιπέτειας

Ένα από τα είδη εναλλακτικού τουρισμού, που καταγράφει αύξηση φέτος διεθνώς είναι ο τουρισμός περιπέτειας. Όπως αναφέρει ο Υφυπουργός Τουρισμός, Κώστας Κουμής «αυτή είναι μια ειδική μορφή τουρισμού που καταγράφει ανοδική πορεία σε παγκόσμιο επίπεδο και προσπαθούμε και εμείς ως Υφυπουργείο Τουρισμού να πάρουμε οφέλη από αυτή την ανοδική τάση. Κάτι τέτοιο θα μπορούσε να γίνει στη περιοχή του Κάβο Γκρέκο όπου υπάρχει συγκεκριμένο υψόμετρο, αλλά ίσως στη συγκεκριμένη περιοχή να μην μπορεί να γίνει», συμπληρώνει.

Στροφή στη φύση

Άλλο είδος ειδικής μορφής τουρισμού που καταγράφει αυξητική τάση στις προτιμήσεις των ταξιδιωτών είναι ο οικοτουρισμός με έμφαση στο περιβάλλον. Σύμφωνα με τον κ. Κουμή «οι προτιμήσεις των ταξιδιωτών φαίνεται ότι έχουν αλλάξει τα τελευταία χρόνια με έμφαση να δίνεται στους προορισμούς, που επιδεικνύουν έφεση προς την πράσινη μετάβαση και αποδεικνύουν εμπράκτως σεβασμό στο περιβάλλον. Είναι για αυτό ακριβώς τον λόγο που ως Υφυπουργείο Τουρισμού και ως Κυβέρνηση εργαζόμαστε μεθοδικά για να αντιμετωπίσουμε αυτές τις προκλήσεις διασυνδέοντας σχεδόν κάθε πολιτική του Υφυπουργείου μας με την πορεία προς την πράσινη μετάβαση», προσθέτει.

Παρά τις γεωπολιτικές εξελίξεις στη γειτονιά μας, ο Υφυπουργός δηλώνει αισιόδοξος για την πορεία του τουρισμού το φετινό καλοκαίρι που πλησιάζει.