Υγεία

Πώς να εντοπίσετε τις ανισορροπίες στην υγεία σας

Το σκρολάρισμα δεν είναι χαλαρωτικό, ούτε ο έντονος φωτισμός ηλεκτρονικής μορφής.

Κάντε απολογισμό της ημέρας για να εντοπίσετε τις ανισορροπίες. Κάπου μεταξύ διαφόρων υποχρεωτικών καταστάσεων σπαταλούμε χρόνο και αμελούμε τις προσωπικές μας ανάγκες, που είναι συνυφασμένες με την κακή διάθεση, ανεξήγητη κόπωση και κακή ολική υγεία.

Το να είμαι συνεχώς στις οθόνες μέρχι αργά δεν βοηθά και ιδιαίτερα εάν δεν μπορούμε να το αποφύγουμε λόγω δουλειάς. Τουλάχιστον ας το βελτιώσουμε, δηλαδή να ασχοληθούμε με μια άλλη δραστηριότητα ή χόμπι που μας ενδιαφέρει ή κάτι καινούργιο που θέλουμε να μάθουμε κάθε 2-3 μέρες για αποσυμφόρηση, ώστε να ηρεμεί το νοητικό σύστημα και ο ύπνος μας να είναι πιο αποδοτικός.

Το σκρολάρισμα δεν είναι χαλαρωτικό, ούτε ο έντονος φωτισμός ηλεκτρονικής μορφής. Ο ήρεμος ύπνος βελτιώνει τη λειτουργία του σώματος, ενισχύει τη μνήμη και γίνεται καθαρισμός και μειώνεται η στρεσογόνα ορμόνη κορτιζόλη (αυξομείωση ) και στο σωματικό βάρος.

Εάν το σώμα σας, παίρνει τα σημαντικά συστατικά τότε θα αποδώσει και θα βελτιωθεί σταδιακά. Κάνουμε μικρές διατροφικές αλλαγές για να πετύχουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε με υπομονή .

Το βράδυ μην τρώτε τσιπς προτιμήστε ωμά λαχανικά η φρούτα. Αποθηκεύστε το σπιτικό φαγητό σε περίπτωση που δεν υπάρχει χρόνος να μαγειρέψετε. Πολλά υγρά και κυρίως νερό κανονικό αλλά και μεταλλικό .

Σωματική δραστηριότητα 20-30 λεπτά κάθε 3-4 φορές την εβδομάδα (ενδορφίνες) για να έχουμε καλύτερη διάθεση. Στην αρχή θα σας προκαλέσει κούραση, με την πάροδο θα σας δώσει καλή ενέργεια και θα βοηθήσει να κοιμάστε καλύτερα το βράδι.

Επίσης, για να υπάρχει ισορροπημένη συναισθηματική υγεία να βάλετε στο πρόγραμμά σας και τους φίλους σας. Δηλαδή η συναστροφή με άτομα που γνωρίζετε αρκετό καιρό, τα οποία μας δημιουργούν ευχάριστες στιγμές και συμβάλλει στην ψυχική ανθεκτικότητα.

Αίσθημα πληρότητας = καλή πράξη και διάθεση , π.χ ο εθελοντισμός. Επιλέξτε κάτι που σας ενδιαφέρει και κάντε σύνδεση (φιλανθρωπικούς οργανισμούς / συλλογή τροφίμων / καταφύγια ζώων / θέματα περιβάλλοντός).

Ηρεμήστε χωρίς να κάνετε τίποτα για 20 λεπτά. Περισυλλογή για τη βελτίωση της ψυχής, για να μπορεί να αντεπεξέλθει στις υποχρεωτικές απαιτήσεις. Εκτόνωση στο άγχος, οραματίζομαι τη θετική στάση των καταστάσεων, ακόμη κι αν όλα είναι αρνητικά.

Όχι «νομίζω ότι μπορώ», το αλλάζω στο «Μπορώ» μέχρι να στήσω το σύστημα υποστήριξης, μέχρι το επόμενο βήμα για να μπορέσει να πετύχει, νιώθοντας αυτοπεποίθηση. Αυτό είναι εξάσκηση στην ανάπτυξη της μνήμης για να μπορούν να σχηματιστούν νέα κανάλια μνήμης.

Βελτιώνουμε τη σκέψη μας, ώστε να μπορέσουμε να βελτιώσουμε τη φυσική και διατροφική μας κατάσταση. Μπορείτε, βάλτε μικρούς και εφικτούς στόχους και εξοπλιστείτε με πολλή υπομονή και σύνεση.