Αθλητισμός

Στροφή Nο33, με ξεκάθαρη εικόνα και απαιτήσεις

Με τέσσερεις αγωνιστικές να απομένουν και με τις τόσες ανατροπές, όλα είναι πιθανά για κορυφή και ευρωπαϊκά εισιτήρια. Τα περιθώρια, όμως, στένεψαν

Ένα πράγμα μάς έχει διδάξει το φετινό πρωτάθλημα. Να μην κάνουμε σενάρια, προβλέψεις κ.λπ με βάση βαθμολογία, νούμερα και στάτους. Την έχουμε πατήσει πολλάκις, οπότε δεν υπάρχει περίπτωση να κάτσω να υπολογίσω τι θα γίνει σήμερα στα τρία ματς του Α΄Γκρουπ. Γιατί μπορεί να γίνουν πολλά, προβλεπτά και απρόβλεπτα. Όπως επίσης καλύτερα να είμαστε λίγο πιο κουμπωμένοι όταν βλέπουμε μία ομάδα να πετάει ή μία άλλη να ζορίζεται. Τα δεδομένα και μόνο τα δεδομένα. Οπότε το πάμε με σειρά, ανά ομάδα, ανά εικόνα.

ΑΠΟΕΛ: Δεν έχουν περάσει ούτε δύο μήνες από τότε που εκθείαζα εδώ την ομάδα του Σα Πίντο και πολύ περισσότερο τον ίδιο τον προπονητή. Πρέπει όμως να πω, ότι άλλη ομάδα μπήκε στα αποδυτήρια μετά τον τελευταίο αγώνα της κανονικής περιόδου και άλλη βγήκε στα πλέι-οφ. Έξι ματς, 7 βαθμοί κέρδος. Κεσάτια δηλαδή. Αν εξαιρέσει κάποιος τη μεστή εμφάνιση με την Πάφο, κατά τα άλλα από μετριότητα (μέχρι και στο διπλό με την ΑΕΚ) μέχρι τη χασμωδία της περασμένης Κυριακής με Ανόρθωση. Ντεφορμάρισμα παικτών, απενεργοποίηση ή περιθωριοποίηση κάποιων, προονητικές αποτυχημένες εμπνεύσεις, έλλειψη φρεσκάδας. Δεν θα το αναλύσουμε άλλο, θέλουμε χώρο, πολύ χώρο... Το ζητούμενο είναι ποιον ΑΠΟΕΛ θα δούμε σήμερα... Θα επιστρέψει στην πεπατημένη των επιτυχιών ο Πίντο; Θα μείνει σταθερός σε κάποιες εμμονές τού τελευταίου διαστήματος; Θα κάνει κάποια κίνηση ματ; Όπως και να 'χει, αν ο ΑΠΟΕΛ δεν είναι σαφώς βελτιωμένος, μόνο διά της οδού της «απόδρασης» κερδίζει. Ακόμη και αν η Πάφος είναι κουμπωμένη λόγω κυπέλλου.

ΠΑΦΟΣ: Και εδώ έχει ενδιαφέρον. Πώς θα το προσεγγίσει το ματς, αφού έχει τον επαναληπτικό ημιτελικό μετά από τρεις μέρες; Θέλει καλό ζύγισμα. Γιατί κανένας δεν εξασφαλίζει ότι τελικά θα πάει τελικό και θα βγει Ευρώπη ως κυπελλούχος. Την ίδια ώρα είναι μόλις 5η στο πρωτάθλημα και αν στο καλύτερο σενάριο μείνει ως έχει η διαφορά με το πέρας της αγωνιστικής, πάλι δύσκολα θα προλάβει την 4η θέση (υπάρχει σενάριο Ευρώπης). Πολλοί λένε πως το μυαλό λογικά θα είναι στο κύπελλο, άλλοι το... αν θες να λέγεσαι μεγάλη ομάδα, δεν ξεχωρίζεις ματς. Είναι και το μικρό ρόστερ. Όταν δεν έχεις Κύπριους και όταν δεν έχεις και αρκετους ξένους u23, ζορίζεσαι παραπάνω.

14.4 aris aek.jpg

ΑΡΗΣ: Είναι μόνο τα επιπλέον ματς της Ευρώπης και η κούραση που οδήγησαν στην κατάρρευση του Άρη; Υπάρχει δρόμος επιστροφής; Λοιπόν, η επιπλέον επιβάρυνση είναι ένας λόγος, αλλά για να δούμε όλη την εικόνα. Ο Άρης έχει μεγάλο ρόστερ, πολλούς νεαρούς πρώτης γραμμής, άρα μπορούσε ν' αντεπεξέλθει. Είχε όμως και πολλά νεύρα, με πρώτο τον προπονητή του, που, μετά συγχωρήσεως, ξεπέρασε κάθε όριο. Οπωσδήποτε η τσαντίλα μεταφέρεται και εντός των τεσσάρων γραμμών. Συν ότι το μοτίβο παιχνιδιού έμεινε ένα και το αυτό. Άρα και αντιμετωπίσιμο. Υπάρχει επιστροφή; Αν υπάρχει, θα φανεί σήμερα.... Πώς αντιδρά μετά από δύο τριάρες και ειδικά μετά τη διαφαινόμενη κατραπακιά στο κύπελλο.

ΑΕΚ: Ποιότητα έχει, βάθος έχει. Προπονητή έχει (άσχετο αν θα αποχωρήσει ο Μπεν Σιμόν στο τέλος της χρονιάς). Άντερο και κόκκαλο έχει; Είναι τολμηρή όσο πρέπει να είναι. Γιατί αυτο ακριβώς χρειάζεται για να γίνεις Νο1. Να αξιοποιήσεις την παραμικρή ευκαιρία. Όπως έκανε ο ΑΠΟΕΛ στην «Αρένα». Ακόμη το συζητάνε στη Λάρνακα το ματς αυτό, τον τρόπο με τον οποίο χάθηκε. Έχει όμως όλως αιφνιδίως δεύτερη ευκαιρία, η μπάλα είναι στα πόδια της. Με τέσσερεις νίκες κόβει πρώτη το νήμα και μπορεί να κάνει πλέον την ασημένια της ιστορία, χρυσή. Δεν έχει καμία σημασία σήμερα πού παίζει, με ποιον και πώς είναι ο απέναντι, τι θα κάνουν οι υπόλοποι. Οφείλει να κερδίσει...

14.4 anorthosi omonoia.jpg

ΟΜΟΝΟΙΑ: Λογικά σήμερα θα έκανε ροτέισιον για να διαχειριστεί τον επαναληπτικό ημιτελικό, αλλά έκανε τόσο καλά τη δουλειά της, που μπορεί να κάνει ροτέισιον στο... κύπελλο. Είναι στο πιο καλό της φεγγάρι. Ο Αναστασίου έφτιαξε πολλά πράγματα (αφού τελείωσε το αφηγημά του έβαλε τους παίκτες στη θέση τους), οι 13 βαθμοί στα πλέι-οφ τα λένε όλα. Μπορεί να τους κερδίσει όλους παντού, αλλά πάντα σου βγάζει την εντύπωση πως ανά πάσα στιγμή μπορεί να χύσει την καρδάρα με το γάλα. Εκεί που όλα μοιάζουν ιδανικά. Αυτό το ματς σήμερα, στο «Αντώνης Παπαδόπουλος», είναι ένα τεστ με χαρακτήρα.

ΑΝΟΡΘΩΣΗ: Το ότι η 6η και καταϊδρωμένη θα έπαιζε ξαφνικά ρόλο ρυθμιστή, ήταν ολίγον τι έκπληξη. Ολίγον, όμως, γιατί η Ανόρθωση, πέρα από τους 5 βαθμούς που πήρε, το πάλεψε και στα ματς που έχασε. Το βάρος της φανέλας υπάρχει, αυτοί που αγωνίζονται και πολύ περισσότερο ο προπονητής έχουν κίνητρο. Το ντόπιο στοιχείο μετρά. Το πρεστίζ θα παίζει πάντα ρόλο, ειδικά σε έναν αγώνα απέναντι στην Ομόνοια.

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ CYTA 2023-24 - 33η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ / Α’ ΓΚΡΟΥΠ

17.00 ΠΑΦΟΣ-ΑΠΟΕΛ

Ο ΑΠΟΕΛ κέρδισε και τα τρία παιχνίδια απέναντι στην Πάφο με 1-0. Δύο φορές στη Λευκωσία και ενδιάμεσα στο «Στέλιος Κυριακίδης».

19.00 ΑΡΗΣ-ΑΕΚ

Ο Άρης επιβλήθηκε με 2-0 στη Λεμεσό στον 1ο γύρο. Η ΑΕΚ απάντησε στον 2ο γύρο με 2-1, στο τρίτο παιχνίδι είχαμε ισοπαλία 1-1.

19.30: ΑΝΟΡΘΩΣΗ-ΟΜΟΝΟΙΑ

Η Ανόρθωση επιβλήθηκε με 2-0 στο «Αντ. Παπαδόπουλος». Η Ομόνοια έκανε δύο νίκες στο ΓΣΠ, κερδίζοντας την «Κυρία» με 3-1 και 2-1.

14.4 ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ .jpg