Αθλητισμός

Γύρισε... 12 χρόνια πίσω!

Ούτε να το σκέφτονται, το σενάριο επανάληψης της περσινής σεζόν, δεν θέλουν στον ΑΠΟΕΛ, μετά την ήττα από την Ανόρθωση.

Ένα παιχνίδι χωρίς πάθος, με την άμυνα απούσα, και τις υπόλοιπες γραμμές να υστερούν σε μεγάλο βαθμό. Ως αποτέλεσμα, να υποστεί την δεύτερή του φετινή εντός έδρας ήττα στα πλέι οφ και τρίτη συνολικά.

Πρώτα ήταν αυτή από τον Άρη στην Λεμεσό (1-2), μετά η ήττα από την Ομόνοια ως γηπεδούχος (0-1) και τώρα αυτό το ανεπιθύμητο αποτέλεσμα κόντρα στην «Κυρία» που έφερε τριγμούς.

Τρεις ήττες στα πλέι οφ για μια ομάδα όπως ο ΑΠΟΕΛ, μια ομάδα που θέλει τον τίτλο, δεν είναι και το καλύτερο σενάριο. Αν και στο παρελθόν έχει συμβει ξανά για τους «γαλαζοκίτρινους», όπως το 2021/22 για παράδειγμα που ηττήθηκε από Ανόρθωση (1-4), Απόλλων (2-3) και Πάφο (1-3) στην β' φάση του πρωταθλήματος. Όλες βέβαια αυτές οι ήττες ήταν μακριά από το γήπεδό του.

Ψάξαμε αρκετά για να βρούμε πότε ήταν η τελευταία φορά που ο ΑΠΟΕΛ δέχθηκε δυο ήττες στα πλέι οφ στο ΓΣΠ ως γηπεδούχος. Και γυρίσαμε το χρόνο 12 χρόνια πίσω!

Ήταν η αγωνιστική περίοδος 2011/12 όπου, όπως και φέτος, ο ΑΠΟΕΛ έχασε εντός έδρας από Ανόρθωση (1-2) και Ομόνοια (1-2). Στο τέλος του -τότε- πρωταθλήματος, αν και κυνηγούσε τον τίτλο, τερμάτισε στην 3η θέση...