Παραπολιτικά

Παράκληση στον Απόστολο Βαρνάβα

Απόστολέ μου Βαρνάβα μου, ιδρυτή της Εκκλησίας της Κύπρου (αν ξέρατε πού θα καταντούσε, ίσως και να μην την ιδρύατε)!

Κάπου εκεί στη Βασιλεία των Ουρανών όπου ευρίσκεσθε, ρίξτε και καμιά ματιά στην (πρώην) Νήσο των Αγίων, η οποία έχει αναδείξει πλέον άλλους «Αγίους», τους οποίους λατρεύει, τον «Άγιον Ππαραδόπιστον», τον «Άγιον Χρημάτιον», τον «Άγιον Πορτοφόλιον» και άλλους αναλόγους «Αγίους».

Το χειρότερον, όμως, όλων, Απόστολέ μου, είναι ότι αυτούς τους καινοφανείς Αγίους διακονούν και λειτουργοί της Εκκλησίας που εσείς ιδρύσατε. Και ο κύριος σκοπός τους δεν είναι να γεμίζουν τις ψυχές των πιστών με τα διδάγματα του Κυρίου, αλλά να γεμίζουν τα χρηματοκιβώτιά τους με εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.

Φαντάζομαι ότι παρακολουθείτε και εσείς από τους Ουρανούς όσα διαδραματίζονται το τελευταίο διάστημα γύρω από τη Μονή του Οσίου Αββακούμ στο Φτερικούδι και πιστεύω ότι και ο ίδιος ο Όσιος παρακολουθεί με θλίψη τη δράση των μοναχών, εξ ονόματός του.

Κάποιοι εξ αυτών, στη θέση του «Πάτερ ημών», ανέμελπαν: «Το χιλιάρικον ημών το επιούσιον δος ημίν σήμερον»!

Και για να εισπράσσουν όσον το δυνατόν περισσότερα χιλιάρικα, σκάρωναν διάφορα «θαύματα» με μυροβλήτους σταυρούς και άλλα κόλπα, παραπλανώντας και ξεγελώντας τους ευσεβείς πιστούς που συνέρρεαν κατά χιλιάδες στη Μονή.

Διαστρέβλωσαν όλα τα εκκλησιαστικά δρώμενα. Για παράδειγμα, εκεί που ο διάκονος ψάλλει «πληρώσωμεν την δέησιν ημών τω Κυρίω», δηλαδή να συμπληρώσουμε τη δέησή μας προς τον Κύριον, οι μοναχοί ερμήνευαν αυτό το «πληρώσωμεν» ως έκκληση προς τους πιστούς να... πληρώσουν τον οβολό τους, ως αντίτιμο για τη δέηση που οι μοναχοί ανέπεμπαν προς τον Κύριον!

Και, δυστυχώς, δεν είναι μόνον ο οικονομικός παράγων. Φαίνεται ότι υπάρχει και η πτυχή των ανηθίκων ενεργειών μεταξύ μοναχών, οι οποίοι προέβαιναν σε ανήκουστες πράξεις όταν έμεναν... μοναχοί τους!

Απόστολέ μου Βαρνάβα, κάντε κανένα θαύμα, πραγματικό θαύμα, ώστε να επανεύρει η Εκκλησία, που εσείς ιδρύσατε, τον πραγματικό της ρόλο και να επανεύρει και η νήσος μας γενικώς τις αξίες και την αγνότητα που χαρακτήριζαν τις δικές Σας εποχές, απαλλασσόμενη οριστικά από την διαφθοράν, την οποία κάποιοι δικοί μας (περιλαμβανομένων ιερωμένων) υπηρετούν από όρθρου βαθέος, μέχρι... βόθρου βαθέος.

Αμήν!

ΚΥΠΡΟΦΡΕΝΗΣ