Παραπολιτικά

Οικογενειακές υστερίες

Σεισμός, σεισμός, Συναγερμός! Μα πάλι; Ε, πόσους σεισμούς ν’ αντέξει κι αυτή η έρμη η Αννίτα; Με τον τελευταίο σεισμό, το έσκασε ο τέως Αντιπρόεδρος, Μάριος Πελεκάνος, ο οποίος προσχώρησε στο ΕΛΑΜ.

Όταν ήταν στον ΔΗΣΥ, ο Πελεκάνος είχε δικό του... πελεκανιό, στο οποίο έφτιαχνε τις δικές του... καρέκλες. Καρέκλα δημοτικού συμβούλου ΔΗΣΥ, καρέκλα προέδρου Οργάνωσης Νέων Επιστημόνων ΔΗΣΥ, καρέκλα προέδρου Κυπριακού Οργανισμού Ανάπτυξης Γης, καρέκλα Κυβερνητικού Εκπροσώπου στην Κυβέρνηση Αναστασιάδη, καρέκλα Αντιπροέδρου του ΔΗΣΥ. Πρόσφατα επεχείρησε να φτιάξει και καρέκλα υποψήφιου Ευρωβουλευτή του Συναγερμού, αλλά δεν τον άφησαν και αποφάσισε να αποχωρήσει και να την φτιάξει για λογαριασμό του ΕΛΑΜ.

Όμως, τι διαφορετικό έκανε ο Πελεκάνος από τον Αβέρωφ, τον Κασουλίδη και άλλους του Συναγερμού, που επέλεξαν την «υπέρβαση» στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών και κινήθηκαν προς τα αριστερά, ψηφίζοντας τον υποψήφιο του ΑΚΕΛ; Απλώς ο Πελεκάνος κινήθηκε δεξιότερα (ακροδεξιότερα για την ακρίβεια) και πήγε με το ΕΛΑΜ.

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτη πληροφορία, ο Νίκαρος (μέντορας της Αννίτας), όταν πληροφορήθηκε την αποστασία του πρώην Κυβερνητικού του Εκπροσώπου, σχολίασε: «Ανάγιωσ’ τον κολιόν, να σου φκάλει τα μμάθκια σου»!

Η Αννίτα σήμανε αμέσως... συναγερμό, λέγοντας ότι η παράταξη δέχεται πολλαπλές επιθέσεις από παντού. Απευθύνθηκε επίσης «σε όσους θέλουν να μικρύνουν τον Συναγερμό για να νιώσουν αυτοί πιο μεγάλοι», τονίζοντας ότι «θα υπερασπιστούμε την οικογένειά μας». Ναι, ναι. Πρώτα απ’ όλα η οικογένεια. «Την οικογένειαν τζιαι τα μμάθκια σας»! Όσο για τα διάφορα αρνητικά που διαδραματίζονται στο «σπίτι» τους, μπορούν να καλυφθούν με τη δικαιολογία ότι «αυτά συμβαίνουν και στις καλύτερες οικογένειες». Όπως, για παράδειγμα, με το παιδί που έφυγε από το συναγερμικό «σπίτι», έμεινε... «πολιτικά ορφανό», αλλά κατάφερε να αναδειχθεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Τώρα έφυγε και ο μέχρι πρότινος Αντιπρόεδρος, που υιοθετήθηκε αμέσως από άλλη οικογένεια, η οποία, όμως, είναι απειλητική αντίπαλος της πρώην οικογένειάς του, αφού ψαρεύει ψήφους στη δική της δεξαμενή (ή... δεξιαμενή, πιο σωστά).

Πάντως, στο ΑΚΕΛ είναι η πρώτη φορά που αντιμετωπίζουν με θετική διάθεση την ενδυνάμωση... του ΕΛΑΜ, αφού γίνεται εις βάρος του ΔΗΣΥ!

ΚΥΠΡΟΦΡΕΝΗΣ