Παραπολιτικά

Χρυσοπράσινο φύλλο... κάνναβης

Καταγράφω απλώς τίτλους από την κυπριακή ειδησεογραφία ενός μόνο εικοσιτετραώρου: «Δώδεκα χρόνια φυλάκιση σε 34χρονο για ναρκωτικά σε οικία στη Μουτταγιάκα». «Στη φυλακή για 10 χρόνια 25χρονη για εισαγωγή και εμπορία ναρκωτικών». «Σοκολατούες προωθούν έμποροι ναρκωτικών στις Φυλακές». Αυτό το τελευταίο είναι αποκάλυψη στο δελτίο ειδήσεων του «Σίγμα», σύμφωνα με το οποίο οι έμποροι ναρκωτικών έχουν επινοήσει νέο τρόπο εισαγωγής κανναβινοειδών ναρκωτικών στις Κεντρικές Φυλακές, που δεν μπορεί να ανιχνευθεί ούτε από μηχανήματα, ούτε από ανιχνευτικούς σκύλους. Το βάζουν κάτω από το πέλμα στην κάλτσα ή μέσα στο παπούτσι και το περνούν στις Φυλακές, όπου πωλείται προς 200 ευρώ το ένα γραμμάριο!

Οι ειδήσεις αυτές είναι ενδεικτικές μιας εξαιρετικά ανησυχητικής πραγματικότητας. Το πρόβλημα των ναρκωτικών στην Κύπρο δεν είναι απλώς πρόβλημα. Είναι εφιάλτης. Ή καλύτερα Εφιάλτης, με κεφαλαίο. Αφού, όπως ο άθλιος εκείνος προδότης της αρχαιότητας οδήγησε τους Πέρσες στα νώτα των Σπαρτιατών στις Θερμοπύλες, οδηγεί κι αυτός ύπουλα τη μάστιγα των ναρκωτικών στα νώτα της νεολαίας μας και γενικότερα της κοινωνίας μας και την αλώνει. Ναι, η κατάσταση έχει πάρει εφιαλτικές διαστάσεις. Το καταμαρτυρούν οι συνεχείς ανακαλύψεις μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών από την ΥΚΑΝ, ο καθημερινός εντοπισμός οδηγών υπό την επήρεια ναρκωτικών με το νάρκοτεστ, οι πληροφορίες για κυκλοφορία ναρκωτικών μέχρι και στα σχολεία και τα λοιπά.

Την ίδια ώρα εντείνεται και ο πόλεμος αλληλοεξόντωσης μεταξύ των διαφόρων φατριών που διακινούν τον «λευκό θάνατο». Αλλά και το Κράτος δεν μπορεί να περιμένει όλους αυτούς τους νονούς να αλληλοσκοτωθούν, για να λυθεί ριζικά το πρόβλημα. Οι Αρχές ασφαλείας θα πρέπει να χτυπήσουν δραστικά και με ηράκλεια αποτελεσματικότητα την πολυκέφαλη λερναία ύδρα, την οποία αποτελούν οι έμποροι του θανάτου. Προτού καταντήσουμε μια μικρή Κολομβία και αναγκαστούμε να ζητήσουμε βοήθεια από την... Κολομβιανή απεσταλμένη του ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών, την κυρία Ολγκίν, η οποία γνωρίζει από πρώτο χέρι τον αδυσώπητο πόλεμο μεταξύ της Κυβέρνησης της χώρας της και των καρτέλ των ναρκωτικών.

Δυστυχώς, με την έκταση που έχει πάρει και στον τόπο μας η μάστιγα των ναρκωτικών, καταλήγουμε στη θλιβερή διαπίστωση ότι το «χρυσοπράσινο φύλλο» το ριγμένο στο πέλαγο έχει πάρει τελικά τη μορφή... φύλλου κάνναβης!

ΜΠΟΞΕΡ