Κόστος Ζωής

Αυτά είναι τα νέα μέτρα στήριξης κατά της ακρίβειας από την Κυβέρνηση (Βίντεο)

Πρόκειται για το τρίτο πακέτο μέτρων που ανακοινώνει η Κυβέρνηση - «Τα στοχευμένα μέτρα πηγαίνουν σε αυτούς που πρέπει», τόνισε ο Υπουργός Οικονομικών

Νεό πακέτο μέτρων που περιλαμβάνει πέντε μέτρα, καινούργια και σε ισχύ, τα οποία θα συνεχίσουν να εφαρμόζονται μέχρι τέλος Ιουνίου ανακοίνωσε πριν από λίγο ο Υπουργός Οικονομικών, Μάκης Κεραυνός.

Συγκεκριμένα, τα στοχευμένα μέτρα είναι τα εξής:

  1. Παράταση στοχευμένου μέτρου του κόστους ηλεκτρικού ρεύματος για ακόμα δύο τιμολογούμενους μήνες, δηλαδή Μάιο και Ιούνιο. 
  2. Παράταση εφαρμογής μηδενικού συντελεστή ΦΠΑ σε προϊόντα πρώτης ανάγκης όπως γάλα, ψωμιά, πάνες, λαχανικά και κρέας.
  3. Ενίσχυση του οικογενειακού εισοδήματος ως αντιστάθμισμα του τερματισμού του μέτρου για τα καύσιμα. Παραχώρηση εφάπαξ στήριξη θα καταβληθεί ισόποσα τους τρεις μήνες Απρίλιο, Μάιο και Ιούνιο σε συγκεκριμένα νοικοκυριά, τα οποία λαμβάνουν βοήθεια από το Υπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας και αφορά μονογονεϊκές οικογένειες.
  4. Παραχώρησης εφάπαξ ποσού 100 ευρώ σε άτομα με αναπηρίες.
  5. Ενίσχυση εισοδήματος χαμηλοσυνταξιούχων με 100 ευρώ τον μήνα.

Σε ερωτήσεις δημοσιογράφων ο Υπουργός Οικονομικών απάντησε ότι «το θέμα είναι χωρίς τα μέτρα αυτά πού θα ήταν οι τιμές», τονίζοντας ότι «η Κυβέρνηση είναι εδώ για να παίρνει μέτρα ώστε να ανακουφίσει τις ευάλωτες ομάδες».

Δείτε το βίντεο :