Κυπριακό

Κληρίδης: Στημένο παιχνίδι η έλευση Κιουρσάτ στην Κύπρο -«Ήταν συνεννοημένοι..» (ΒΙΝΤΕΟ)

Την εξέλιξη της απαλλαγής του Τουρκοκύπριου σφετεριστή ελληνοκυπριακών περιουσιών, Ακάν Κιουρσάτ σχολίασε στο Μεσημέρι και Κάτι ο δικηγόρος Χρήστος Κληρίδης.

Ο τέως Πρόεδρος του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου μιλώντας στο ΣΙΓΜΑ εξέφρασε την έκπληξή του για την εξέλιξη αυτή. «Με εκπλήττει.. προφανώς ήταν συνεννοημένοι να έρθει Κύπρο διότι στην αρχή θυμάστε ότι έφερνε ένσταση. Προφανώς θα του διαμήνυσαν από τις Αρχές μας ότι ούτως ή άλλως θα απαλλαγεί διότι ο μάρτυρας πέθανε και γι’ αυτό συναίνεσε να έρθει. Γι’ αυτό νομίζω πως ήταν ένα στημένο παιχνίδι να έρθει Κύπρο. Δεν γνωρίζω τον φάκελο της υπόθεσης αν υπήρχε άλλη μαρτυρία γιατί πολλές φορές ένας μάρτυρας πεθαίνει αλλά υπάρχει άλλη μαρτυρία», είπε.

Συνέχισε λέγοντας ότι «δεν είμαι καθόλου ικανοποιημένος απ’ αυτή την εξέλιξη. Θεωρώ ότι θα έπρεπε να τύχει διαφορετικού χειρισμού. Πιθανόν να έπρεπε να εντατικοποιηθούν οι έρευνες, ίσως να ζητήσουν αναβολή της σημερινής ακρόασης για να δουν τι μπορούν να κάμουν. Πρέπει η Νομική Υπηρεσία να δώσει εξηγήσεις για την εξέλιξη αυτή. Μπορούν (σ.σ ο Γενικός Εισαγγελέας) να μην δώσουν εξηγήσεις.. αλλά οι συνέπειες είναι τέτοιες που προκαλούν και η πρόκληση αυτή δημιούργησε και όλη αυτή την προσπάθεια για τροποποίηση του Συντάγματος και να τροποποιηθεί το όλο νομικό πλαίσιο».