Παιδεία

1ο Ετήσιο Οδοντιατρικό Συμπόσιο από το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου

Η Φοιτητική Ένωση και η Ένωση Φοιτητών Οδοντιατρικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου (EUC-DSA) φιλοξένησαν από κοινού το 1ο Ετήσιο Οδοντιατρικό Συμπόσιο. Οι φοιτητές και φοιτήτριες της Οδοντιατρικής Χειρουργικής όλων των ετών είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν εννέα σεμινάρια διαφόρων οδοντιατρικών κλάδων, συμπεριλαμβανομένης της ιατροδικαστικής οδοντιατρικής, στοματικής χειρουργικής, ορθοδοντικής, περιοδοντολογίας, της οδοντικής χειρουργικής καθώς και την ευκαιρία να εμβαθύνουν τις γνώσεις τους στην αναλγησία και τα αντιβιοτικά στη οδοντιατρική, τις νέες τεχνολογίες που χρησιμοποιούνται στις σύγχρονες οδοντιατρικές κλινικές και για τον ενθαρρυντικό ρόλο του οδοντίατρου.

Ένας ποικίλος αριθμός πρακτικών εργαστηρίων έδωσε στους φοιτητές και στις φοιτήτριες του 1ου και του 2ου έτους την ευκαιρία να προετοιμαστούν για τα προσεχή κλινικά τους έτη, και στους φοιτητές από ανώτερα έτη να πάρουν μια γεύση μεταπτυχιακών γνώσεων.

29.2. ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ 2.jpg

Τα εργαστήρια των δεξιοτήτων της έμμεσης οπτικής παρατήρησης και των απτικών προσομοιωτών, των όψεων πορσελάνης, της τρισδιάστατης εκτύπωσης στην οδοντιατρική, της οδοντιατρικής φωτογραφίας, των κρημνών και ραφών για χειρουργικές εξαγωγές, της αισθητικής αντιμετώπισης της αραιοδοντίας, του προγραμματισμού και τοποθέτησης εμφυτευμάτων, και τη οδοντιατρική θεραπεία με ICON για αντιμετώπιση των λευκών κηλίδων, είχαν υψηλή συμμετοχή και θετική ανατροφοδότηση από τους φοιτητές και το προσωπικό. Στο λόμπι της έκθεσης δημιουργήθηκαν και φιλοξενήθηκαν πολυάριθμα περίπτερα εταιρειών, όπου οι φοιτητές είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τα τρέχοντα και αναδυόμενα προϊόντα, υλικά και εργαλεία στον οδοντιατρικό κόσμο.

Το Πτυχίο Οδοντιατρικής (BDS) στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου είναι ένα σύγχρονο πρόγραμμα σπουδών με βάση τα υψηλότερα ευρωπαϊκά και βορειοαμερικανικά πρότυπα οδοντιατρικής εκπαίδευσης. Οι φοιτητές εκπαιδεύονται σε προηγμένα εργαστήρια προσομοίωσης, χρησιμοποιώντας καινοτόμες μεθόδους διδασκαλίας υπό την επίβλεψη έμπειρων και καταξιωμένων καθηγητών, ενώ παράλληλα αναπτύσσουν βασικών δεξιοτήτων μέσω της κλινικής πρακτικής στην Πανεπιστημιακή Οδοντιατρική Κλινική του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου.

29.2. ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ 3.jpg