Παραπολιτικά

Εν τω μεταξύ τα κινητά θα κινούνται...

Επιτέλους, γίνεται πραγματικότητα αυτό που εδώ και χρόνια πασχίζουμε να καταφέρουμε, αλλά δεν το επιτυγχάνουμε. Η απενεργοποίηση των κινητών στον χώρο των Κεντρικών Φυλακών, ώστε να μη μπορούν οι κατάδικοι εγκληματίες να οργανώνουν από τα κελιά τους τα εγκλήματά τους εκεί έξω. Με μια μικρή λεπτομέρεια. Η απενεργοποίηση θα επιτευχθεί σε... τρία χρόνια από σήμερα!!! (τρία θαυμαστικά).

Δεν το λέω εγώ. Το δήλωσε ο Υπουργός Μεταφορών, Αλέξης Βαφεάδης. Όπως εξήγησε, μετά την αποτυχία της προηγούμενης αναδόχου εταιρείας να εγκαταστήσει ένα αποτελεσματικό σύστημα απενεργοποίησης, αποφασίστηκε νέα διαδικασία, στο πλαίσιο της οποίας, και αν όλα κυλήσουν ομαλά και δεν παρουσιαστεί καμιά αναποδιά τύπου... e-justice, το όλο σύστημα θα είναι σε θέση να εγκατασταθεί στις Κεντρικές Φυλακές «πριν από την πάροδο τριετίας», σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Υπουργού!

Μέχρι τότε αντιλαμβάνεστε τι έχει να γίνει εκεί μέσα. Είναι ενδεικτικό το γεγονός ότι στις ξαφνικές εφόδους που πραγματοποιεί η Αστυνομία στις Φυλακές, όλο και κάποια κινητά εντοπίζει κρυμμένα σε κελιά.

Ιδιαίτερη εντύπωση έκανε η αποκάλυψη του «Σίγμα» ότι κάποιοι επεχείρησαν να μπάσουν στις Φυλακές, κρυμμένα μέσα σε σασί φορτηγού τροφοδοσίας των Φυλακών, κάπου... 200 κινητά! Ο (παραιτηθείς) αναπληρωτής Διευθυντής των Φυλακών, Ιωάννης Καπνουλλάς, επιβεβαίωσε την απόπειρα εισαγωγής κινητών με το φορτηγό, αλλά μίλησε μόνο για τρία κινητά και φορτιστές. Αλλά έστω και τρία να ήταν, θα έπρεπε να μας πούνε ποιοι κρύβονταν πίσω από αυτήν την υπόθεση, ποιοι έστειλαν τα κινητά, ποιοι ανέλαβαν να τα μεταφέρουν, ποιοι φυλακισμένοι θα τα παραλάμβαναν και αν υπήρχε και βοήθεια εκ των έσω.

Άσχετα, όμως, με τον αριθμό των κινητών που βρέθηκαν στο φορτηγό, το γεγονός είναι ότι οι παράνομοι επινοούν όλο και νέους ευφάνταστους τρόπους για εισαγωγή κινητών στο σωφρονιστικό ίδρυμα. Όπως η τοποθέτηση κινητών (και ναρκωτικών) σε... μπάλες ποδοσφαίρου, τις οποίες κάποιοι σουτάρουν απ’ έξω μέσα στον χώρο των Φυλακών (το επιβεβαίωσε και αυτό ο κ. Καπνουλλάς).

Στα τρία χρόνια που θα χρειαστούν μέχρι να φέρουμε το σύστημα απενεργοποίησης, η... ενεργοποίηση των φυλακισμένων για απόκτηση κινητών θα συνεχιστεί αμείωτη και θα αναγκάζεται και η Αστυνομία να παίζει το... «κυνήγι του κρυμμένου θησαυρού»!

ΚΥΠΡΟΦΡΕΝΗΣ