Πωλείται Πατρίς

Με δύο τρόπους η Τουρκία καταβροχθίζει την Κύπρο, αφού ουδέποτε απέκρυψε πως αμετάθετος σκοπός και στόχος της είναι η μετατροπή της σε βιλαέτι** της νεο-oθωμανικής αυτοκρατορίας όπως την οραματίζεται ο νεοσουλτάνος Recep Tayyip Erdogan.

Όταν διακηρύττει τα περί «γαλάζιας πατρίδας» και για τα «σύνορα της καρδιάς», τι άλλο εννοεί;

Και εμείς οι αθεράπευτα αφελείς νομίζουμε ότι με εξαγγελίες μέτρων για ικανοποίηση των Τ/κυπρίων θα ανακόψουμε την τουρκική επιθετικότητα.

Και όσον αφορά τα τουρκικά μέτρα αλλοίωσης του δημογραφικού χαρακτήρα, τα οποία βρίσκονται σε προκεχωρημένο στάδιο, συνεχώς εδραιώνονται και δημιουργούνται νέα. Είναι έκδηλα και δεν πρόκειται να τα σχολιάσουμε παρά μόνο να επισημάνουμε ότι, σε μερικές δεκαετίες, ο πληθυσμός των αυτοχθόνων Ε/κυπρίων κατοίκων της Κύπρου θα είμαστε πιθανόν μειονότητα.

Στο μεταξύ, η κατεχόμενη Κύπρος πωλείται με δόσεις. Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, μέχρι το τέλος του 2023 κατατέθηκαν στην ούτω καλούμενη «επιτροπή αποζημιώσεων» της ούτω καλούμενης «Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου» (ΤΔΒΚ) περίπου 7.600 προσφυγές από Ε/κυπρίους. Από αυτές, περίπου 1.400 έγιναν αποδεκτές και πληρώθηκαν 380 εκατομμύρια στερλίνες.

Σε αυτές δεν περιλαμβάνονται οι περιουσίες που κατοικούνται και τσιμεντώνονται από Τούρκους εποίκους ή Τ/κυπρίους χρήστες.

Δεν αποκλείεται κάποιες από τις 1.400 περιουσίες που ξεπουλήθηκαν και διατέθηκαν σε πολύ χαμηλές τιμές να έχουν χρησιμοποιηθεί για την ανέγερση τουριστικών ή άλλων αναπτύξεων.

Εξ αφορμής λοιπόν της συλλήψεως Τ/Κυπρίου δικηγόρου στην Ιταλία, του οποίου, ειρήσθω εν παρόδω, η σύζυγος είναι «αντιπρόεδρος» της ούτω καλούμενης «ΤΔΒΚ», αποκαλύφθηκε το γεγονός ότι τα ταξιδιωτικά του έγγραφα ανανεώθηκαν από την Κυπριακή Δημοκρατία ενώ υπήρχε ένταλμα συλλήψεως.

Πόση σοβαρότητα και υπευθυνότητα υπάρχει στο «κράτος της ορκής του Θεού» κατά τον αείμνηστο Θεμιστοκλή Δέρβη!

Η κατεχόμενη λοιπόν Κύπρος πωλείται σε δόσεις!

Κατά τα άλλα, υποβάλαμε και «χάρτη για το εδαφικό», το τμήμα της νήσου μας που παραχωρείται δηλαδή στην Τουρκία, όταν ο ένας ΠτΔ δεν γνώριζε πού είναι το Μαρί και ο άλλος ΠτΔ διερωτείτο αν το Ακάκι είναι κατεχόμενο!

Όσοι κατά καιρούς κυβέρνησαν ή χειρίστηκαν το Κυπριακό, ουσιαστικά διευκόλυναν τα τουρκικά σχέδια. Η απάντησή μας ήταν «Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης» (ΜΟΕ) και εξαγγελίες για μέτρα ικανοποίησης ή/και διευκόλυνσης των Τ/κυπρίων και των σφετεριστών των περιουσιών μας.

Πωλείται, λοιπόν, Πατρίς!

**Βιλαέτι (vilâyet) = μεγάλη διοικητική περιοχή στην Τουρκία.

*Πρώην συνδικαλιστής