Ο Ερντογάν θα μετατρέψει την Κύπρο σε βιλαέτι

Αντί να οργανώνονται καθημερινά μαχητικές εκδηλώσεις για τερματισμό της κατοχής και απομάκρυνση των τουρκικών στρατευμάτων, συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο.

Πραγματοποιούνται συγκεντρώσεις για άνοιγμα και άλλων «οδοφραγμάτων» - ως λανθασμένα αποκαλούνται τα ούτω καλούμενα σημεία διέλευσης μεταξύ των ελεύθερων περιοχών και των ευρισκομένων υπό των τουρκικών στρατευμάτων εισβολής περιοχών - και επιπλέον ζητείται και ενίσχυση ποικιλοτρόπως των Τ/Κυπρίων, δηλ. εμπέδωση, επέκταση και ενίσχυση των τετελεσμένων της εισβολής και κατοχής.

Όταν επετράπη η διέλευση και προς την κατεχόμενη Αμμόχωστο, μερικοί αμετανόητοι αφελείς σχεδόν πανηγύρισαν ότι θα αποτελούσε απαρχή της απελευθέρωσής της.

Επεσυνέβη ακριβώς το αντίθετο: Ο εποικισμός επί συστηματικής πλέον βάσης της περίκλειστης περιοχής της πόλης κατά παράβαση όλων των ψηφισμάτων του ΟΗΕ, με τον Ερσίν Τατάρ να διακηρύττει ότι τα εδάφη της πόλης του Τεύκρου, του Ονήσιλου και του Ευαγόρα αποτελούν περιουσία του ΕΒΚΑΦ και βακούφια!

Το ούτω καλούμενο άνοιγμα των «οδοφραγμάτων» δεν είναι παρά καρφιά στο φέρετρο της Κυπριακής Δημοκρατίας. Ότι διακατέχονται από επίκτητο ανθελληνικό σύνδρομο θα χαρακτήριζα τους εμπνευστές και πρωτεργάτες αυτών των εκδηλώσεων.

Δεν ακούν άραγε τις καθημερινές διακηρύξεις των εγκάθετων οργάνων της Άγκυρας περί «κυριαρχικής ισότητας» και «διεθνούς αναγνώρισης» της ούτω καλούμενης «Τουρκικής Δημοκρατίας της Βορείου Κύπρου» (ΤΔΒΚ), περί δύο λαών, δύο κρατών κ.λπ., την οποία θέλουν να μετονομάσουν πλέον σε «Τουρκική Δημοκρατία της Κύπρου»;

Τώρα, με την «πανηγυρική» επανεκλογή του νεοσουλτάνου Recep Tayyip Erdogan στην Προεδρία της Τουρκίας και τον έλεγχο της Εθνοσυνέλευσης, θα προχωρήσει αποφασιστικά και ανεμπόδιστα στα όνειρά του για τη «γαλάζια πατρίδα», ανασύσταση της οθωμανικής αυτοκρατορίας και τον «αιώνα της Τουρκίας».

Ενώ εμείς θα ασχολούμαστε με τα «οδοφράγματα» όταν θα ελέγχει πλέον ολόκληρη την Κύπρο, την οποία θα μετατρέψει, όπως ονειρεύεται, σε «βιλαέτι» της Τουρκίας.