Ο ισραηλινός στρατός επιχειρεί σε όλη τη Γάζα και δοκιμάζει τις αντοχές εχθρών και φίλων

Η είδηση που έφτασε ψες κοντά μας από βρετανικές πηγές είναι τραγική για τον άμαχο πληθυσμό στη Νότια ΓΑΖΑ: "Ο αρχηγός των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων (IDF) είπε αργότερα στα στρατεύματα ότι ο Ισραηλινός Στρατός πολεμούσε επίσης «δυνατά και εις βάθος» στη νότια Γάζα.

Ο υποστράτηγος Herzi Halevi μιλούσε σε εφέδρους από τη μεραρχία της Γάζας για στρατιωτικούς στόχους και τη δολοφονία των διοικητών της Χαμάς από τους Ισραηλινούς Στρατούς.

Είπε στους στρατιώτες: «Πολεμήσαμε δυνατά και διεξοδικά στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας, και το κάνουμε επίσης τώρα στη νότια Λωρίδα της Γάζας».

Ένας εκπρόσωπος του IDF επιβεβαίωσε αργότερα ότι το Ισραήλ "συνεχίζει να επεκτείνει την χερσαία εισβολή" σε όλη τη Γάζα, συμπεριλαμβανομένων των στρατευμάτων που "διεξάγουν μάχες πρόσωπο με πρόσωπο με τρομοκράτες".

Από τη λήξη της εβδομαδιαίας κατάπαυσης του πυρός την Παρασκευή, το Ισραήλ ξεκίνησε εκ νέου εκστρατεία βομβαρδισμών μεγάλης κλίμακας στη Γάζα, την οποία οι κάτοικοι του Χαν Γιουνίς έχουν περιγράψει ως το βαρύτερο κύμα επιθέσεων μέχρι στιγμής."

Η μετακίνηση των μαχών στην Νότια ΓΑΖΑ μειώνει τον ζωτικό χώρο επιβίωσης και πρόχειρων καταλυμάτων για τα τέσσερα πέμπτα του πληθυσμού της Γάζας.

Η ειδησεογραφική κάλυψη των ξένων πρακτορείων μεταφέρει κλίμα πολεμικής επέκτασης σε ακραίο βαθμό στην Khan Younis με ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΕΣ συνέπειες και μεγάλες απώλειες στον άμαχο πληθυσμό: "Το πρωί της Κυριακής, ο ισραηλινός στρατός εξέδωσε εντολές εκκένωσης για πολλές συνοικίες του Χαν Γιουνίς, καλώντας τον κόσμο να φύγει αμέσως.

Οι ισραηλινές αρχές πιστεύουν ότι μέλη της ηγεσίας της Χαμάς κρύβονται στην πόλη, όπου εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι έχουν καταφύγει αφού τράπηκαν σε φυγή από τις μάχες στο βορρά στα πρώτα στάδια του πολέμου.

Ένας αξιωματούχος του ΟΗΕ περιέγραψε έναν «βαθμό πανικού» που δεν έχει ξαναδεί σε νοσοκομείο της Γάζας, αφού ο ισραηλινός στρατός μετέφερε το επίκεντρο της επίθεσής του προς το νότο.

Ο Τζέιμς Έλντερ, από το παιδικό πρακτορείο Unicef, περιέγραψε το Ιατρικό Νοσοκομείο Nasser στο Khan Younis ως «εμπόλεμη ζώνη»."

Η πληρέστερη ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έφθασε ψες κοντά μας από το FRANNCE 24.Αρχικα επεξηγεί τη δράση των Ισραηλινών σε ΟΛΗ ΤΗ ΓΑΖΑ: "Οι ισραηλινές δυνάμεις συμμετείχαν σε «χερσαίες επιχειρήσεις» σε «όλη τη Λωρίδα της Γάζας», λέει ο στρατός

Οι χερσαίες δυνάμεις του Ισραήλ επιχειρούν εναντίον της Χαμάς «σε όλη τη Λωρίδα της Γάζας», δήλωσε στρατιωτικός εκπρόσωπος την Κυριακή, επιβεβαιώνοντας ότι τα χερσαία στρατεύματα έχουν ήδη σπρώχνει προς τα νότια του θύλακα, μια περιοχή που γεμίζει όλο και περισσότερο με εκτοπισμένους Παλαιστίνιους. Το Ισραήλ πραγματοποίησε θανατηφόρους βομβαρδισμούς στη Γάζα την Κυριακή,"

Αναλυτικά οι Γαλλικές πηγές μας ενημέρωσαν από τη Λωρίδα της Γάζας με ένα μπαράκι τραγικών ειδήσεων: "Οι ισραηλινές δυνάμεις βομβάρδισαν μεγάλες περιοχές της Λωρίδας της Γάζας την Κυριακή την τρίτη ημέρα από τη λήξη της εκεχειρίας μιας εβδομάδας στη μάχη μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι οι δυνάμεις του συμμετέχουν σε «χερσαίες επιχειρήσεις» σε «όλη τη Λωρίδα της Γάζας», συμπεριλαμβανομένου του πολυσύχναστου νότου του θύλακα. Σύμφωνα με τον στρατιωτικό εκπρόσωπο, αντιναύαρχο Daniel Hagari, «οι IDF (Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις) συνεχίζουν να επεκτείνουν την επίγεια επιχείρησή τους κατά των κέντρων της Χαμάς σε όλη τη Λωρίδα της Γάζας». Ωστόσο, οι ισραηλινές αρχές εξακολουθούσαν να ζητούν από τους αμάχους να απομακρυνθούν ειδικά προς τα νότια της Γάζας.

Η ανθρωπιστική υπηρεσία των Ηνωμένων Εθνών (OCHA) ανέφερε ότι τουλάχιστον 160 Παλαιστίνιοι θάνατοι αναφέρθηκαν σε δύο περιστατικά στη βόρεια Γάζα το Σάββατο: τον βομβαρδισμό ενός εξαώροφου κτιρίου στον προσφυγικό καταυλισμό Jabalia και ενός ολόκληρου οικοπέδου σε μια γειτονιά της πόλης της Γάζας.

Σε μια νέα εκτίμηση, η OCHA είπε ότι περίπου 1,8 εκατομμύρια άνθρωποι - περίπου το 75 τοις εκατό του πληθυσμού της Γάζας - είναι εσωτερικά εκτοπισμένοι, από 1,7 εκατομμύρια παλαιότερα. "Ωστόσο, η απόκτηση ακριβούς καταμέτρησης είναι πρόκληση", ανέφερε η OCHA σε έκθεσή της.

Μια ομάδα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) που επισκέφτηκε το νοσοκομείο Nasser στη νότια Γάζα, βρήκε ότι ήταν γεμάτο με 1.000 ασθενείς, τρεις φορές τη χωρητικότητά του, δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής του ΠΟΥ Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους την Κυριακή στο X, πρώην Twitter. «Οι ασθενείς λάμβαναν φροντίδα στο πάτωμα, ούρλιαζαν από τον πόνο», έγραψε. Οι συνθήκες αυτές είναι «αδιανόητες για την παροχή υγειονομικής περίθαλψης».

Περισσότεροι από 400.000 εκτοπισμένοι έχουν αναζητήσει καταφύγιο στη Ράφα και σχεδόν 300.000 έχουν βρει καταφύγιο στο Khan Yunis, σύμφωνα με το OCHA. Η ασθένεια εξαπλώνεται μέσα από υπερπλήρη καταφύγια και αυτοσχέδια στέγαση στα σχολεία, ανακοίνωσε την Κυριακή ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας."

Τώρα λοιπόν κορυφώνεται η χρήση αυτόνομων οπλικών συστημάτων, ανορθόδοξων πολεμικών μηχανών και επινοήσεων σε οδομαχίες και καταλήψεις. Οι ασκοί του Αιόλου σε έναν πόλεμο ρομποτικών εφαρμογών και ανορθόδοξων όπλων και παγίδων εξόντωσης πλάι σε ανελέητους αεροπορικούς βομβαρδισμούς και καταιγιστικές βολές πυροβολικού δοκιμάζουν πέρα από τους δύο στρατούς τους αμάχους των δύο εκατομμύριων με την πλειοψηφία να ζει χωρίς στέγη.

Η ΤΡΑΓΩΔΙΑ συνεχίζεται και η κρίση στη Μέση Ανατολή είναι πλέον απρόβλεπτης έκβασης και συνεπειών.