Ανθρώπινες Ιστορίες

Ο Δήμος Αγλαντζιάς ανοίγει την αγκαλιά του σε πρώην χρήστες ναρκωτικών

Ο Δήμος Αγλαντζιάς, με πρωτοβουλία του Δημάρχου Ανδρέα Κωνσταντίνου, δίνει «δεύτερη ευκαιρία» σε πρώην χρήστες ναρκωτικών, που ολοκλήρωσαν το πρόγραμμα απεξάρτησης της «Αγίας Σκέπης» – Μαρτυρίες στην κάμερα της «Σημερινής» για τις δυσκολίες κοινωνικής επανένταξης και τη νέα αρχή που προσφέρει η εργοδότηση τον Δήμο

Τα τελευταία χρόνια στον Δήμο Αγλαντζιάς εργοδοτούνται άτομα τα οποία ολοκλήρωσαν το πρόγραμμα απεξάρτησης της «Αγίας Σκέπης».

Ο Δήμαρχος Ανδρέας Κωνσταντίνου ανέλαβε αυτήν την πρωτοβουλία, αφού ενημερώθηκε ότι πρώην χρήστες αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην επανεξέτασή τους στην κοινωνία. Αποφάσισε, λοιπόν, να προχωρήσει στην προσφορά εργασίας στα εν λόγω άτομα, τα οποία εργοδοτούνται αρχικά σε δοκιμαστικό στάδιο για περίοδο 6 μηνών.

>>Δείτε ακόμα: Κατάθεση ψυχής από χρήστες «σκληρών» ναρκωτικών – Η «Αγία Σκέπη» ως βάλσαμο (VIDEO)

Η πρωτοβουλία αυτή αγκαλιάστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο και έτσι σήμερα ο Δήμος Αγλαντζιάς εργοδοτεί 5 άτομα.Η υπηρεσία τούς αγκάλιασε και αυτοί το ανταποδίδουν με την εργατικότητά τους.

«Δεύτερη ευκαιρία από τον Δήμο Αγλαντζιάς σε πρώην χρήστες»

Στη «Σημερινή» μίλησαν ο Τάσος Κωνσταντίνου και ο Μενέλαος Αντωνίου, υπάλληλοι πλέον στον Δήμο Αγλαντζιάς. Χρόνιοι χρήστες ναρκωτικών, οι οποίοι άλλαξαν πλέον τη ζωή τους και κοιτάζουν μπροστά. Στην κάμερα της «Σημερινής» εξιστορούν όλα όσα βίωσαν στη διάρκεια της χρήσης και του αγώνα τους για απεξάρτηση. Η προσωπική ιστορία του κάθε ενός… τραγική!

«Ευχαριστούμε τον Δήμαρχο που είναι δίπλα μας και στηρίζει τον αγώνα μας»
«Να παραδειγματιστούν από 'μας τα νέα παιδιά που χάσαμε τόσα χρόνια μέσα στην χρήση και να ζητήσουν βοήθεια»

Η κοινωνία, όπως αναφέρουν, τους αντιμετωπίζει με επιφύλαξη. Είναι, λοιπόν, ευγνώμονες στον Δήμαρχο Αγλαντζιάς για την εμπιστοσύνη και την αγάπη που τους έδειξε.

>>Δείτε ακόμα: Μαρτυρίες ανήλικων χρηστών: Ξαναγεννήθηκαν μέσω του προγράμματος της Αγ. Σκέπης (VIDEO)

Ο Δήμαρχος Ανδρέας Κωνσταντίνου δεν τους έδωσε μόνο την ευκαιρία να εργαστούν, αλλά τους αγκάλιασε. Είναι δίπλα τους και τους στηρίζει σε κάθε δυσκολία που αντιμετωπίζουν.

Παράκληση του Δημάρχου είναι όπως η πρωτοβουλία του αυτή γίνει παράδειγμα και για άλλους Δήμους.