Τη μέγκενη θα σφίγγουν ΑΚΕΛ και ΔΗΣΥ

Η Βρετανία εργάζεται δαιμονιωδώς για να εφαρμόσει το μεγαλεπήβολο σχέδιό της προς "γεφύρωση" των διαφορών και επίλυση του Κυπριακού στη διάσκεψη της Γενεύης, που κάθε άλλο παρά άτυπη και διαδικαστική θα είναι.

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ έχει αρκούντως προειδοποιήσει πως πρόκειται για μια καλοστημένη παγίδα, στην οποία θα πέσει ο Πρόεδρος Αναστασιάδης με τη συνεπικουρία των ηγεσιών ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ, που σχεδόν καθημερινά συναντούν τον Βρετανό Ύπατο Αρμοστή.

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ διαφωνεί κάθετα με όποια λύση φυλετικού διαχωρισμού-απαρτχάιντ, τύπου "ΔΔΟ με καλό ή οποιοδήποτε άλλο περιεχόμενο". Διότι είναι λύση που νομιμοποιεί τα τετελεσμένα της εισβολής, οδηγεί στον εκτουρκισμό και εξισλαμισμό των κατεχομένων εδαφών και προϊόντος και των νυν ελευθέρων περιοχών και πολύ περισσότερο δεν αποκαθιστά τα ανθρώπινα, πολιτικά και περιουσιακά Δικαιώματα του Λαού, τις θρησκευτικές ελευθερίες, το δικαίωμα στην περηφάνια για την εθνική καταγωγή του κάθε πολίτη και το δικαίωμα της επιλογής της παιδείας που αρμόζει και συνάδει με την εθνική του συνείδηση. Δεν αποκαθιστά τις 4 Ευρωπαϊκές Ελευθερίες, τις Αρχές και Αξίες της ΕΕ και το Ευρωπαϊκό Κεκτημένο.

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ουδέποτε στήριξε αυτήν τη λύση, αλλά συμμετέχει στο Εθνικό Συμβούλιο προβάλλοντας και υπερασπιζόμενη τις θέσεις της με περηφάνια και πολεμώντας για να σταματήσει η διολίσθηση του εθνικού μας θέματος σε σημεία μη αναστρέψιμης καταστροφής - αν και πολύ φοβόμαστε πως οι διαπραγματευτές της "Ελληνοκυπριακής Διοίκησης" είναι δεμένοι χειροπόδαρα.

Φοβόμαστε ότι το τουρκοβρετανικό σχέδιο έχει γίνει ήδη αποδεκτό, τουλάχιστον από τις ηγεσίες του ΔΗΣΥ και του ΑΚΕΛ. Φοβόμαστε πολύ πως στην πενταμερή της Γενεύης ο Πρόεδρος θα αποδεχθεί τα τετελεσμένα της εισβολής και κατοχής και θα αναγνωρίσει την "ΤΔΒΚ", αποδεχόμενος το συνομοσπονδιακό μοντέλο λύσης του Κυπριακού. Με τη συνομοσπονδιακή λύση η Τουρκία μέσω του βορείου κρατιδίου θα έχει τη ν δυνατότητα παρέμβασης και στην ΕE.

Στο συνομοσπονδιακό μόρφωμα, η κεντρική κυβέρνηση θα είναι εντελώς ξεδοντιασμένη και έτσι "το κράτος θα είναι λειτουργικό", όπως δηλώνει ο Αβέρωφ, όλες οι εξουσίες μεταφέρονται στα κρατίδια, και διασφαλίζεται προσκαίρως, δηλαδή για όσο καιρό εξυπηρετείται την Τουρκία, η μια διεθνής εκπροσώπηση του τερατουργήματος τούτου. Από διαρροές μαθαίνουμε ότι η κεντρική κυβέρνηση θα έχει αρμοδιότητες σχετικές με την εξωτερική πολιτική, την "αποστρατιωτικοποιημένη" άμυνα, την Κεντρική Τράπεζα, και φυσικά τους υδρογονάνθρακες. Σε κάθε ζήτημα το βόρειο κρατίδιο θα διαθέτει βέτο, ενώ η ασφάλεια του "κράτους" μας, που δεν θα έχει στρατό, εκ των πραγμάτων θα ανατεθεί στην Τουρκία.

Η Τουρκία πηγαίνει στην "άτυπη" Πενταμερή Διάσκεψη, που πραγματοποιείται στις 27-29 Απριλίου στη Γενεύη, ως εγγυήτρια δύναμη μαζί με το ΗΒ και την Ελλάδα, και με τις "διοικήσεις" των Ελληνοκυπρίων και των Τουρκοκυπρίων. Απούσα θα είναι η Κυπριακή Δημοκρατία. Η Τουρκία έχει ήδη διασφαλίσει ότι στην ατζέντα θα βρίσκεται και η λύση δύο κρατών, αν κατά τα λεγόμενα του Γκουτέρες το αποδεχθεί και η άλλη πλευρά, δηλαδή ο Αβέρωφ και το ΑΚΕΛ, που λάμπουν από τη χαρά τους για τη μεγάλη επιτυχία της διάσκεψης αυτής. Σιγά μην αρνηθούν να συνομιλήσουν για ζήτημα που ήδη απεδέχθησαν. Πετούν τα σκουφιά τους.

Εφόσον τεθεί προς συζήτηση η λύση δύο κρατών, στη συνέχεια η κατοχική χώρα θα υποχωρήσει σε λύση "συνομοσπονδίας δύο ισοτίμως κυριάρχων κοινοτικών κρατών". Αυτό θα δώσει το άλλοθι στον Αβέρωφ και το ΑΚΕΛ να πιέζουν τον Αναστασιάδη μπας και δεν αποδεχθεί τη φόρμουλα και αποχωρήσει από τις συνομιλίες.

Αλλά και οι Εγγλέζοι θα τον πιέζουν να αδράξει την ευκαιρία, να μη χάσει το κελεπούρι.

Ο Ερντογάν και ο εγκάθετός του στα κατεχόμενα επιμένουν ότι η λύση αυτή είναι μονόδρομος, αφού η "ρεαλιστική λύση των ημετέρων ρεαλιστών ΔΔΟ" δεν επετεύχθη μετά από συνομιλίες μισού αιώνα. Επιπλέον επιμένουν ότι πρέπει να λάβουμε υπ' όψιν και τις "πραγματικότητες στο νησί"

Το εκπληκτικό είναι ότι το ΑΚΕΛ δηλώνει πως η ΕΕ, ο ΟΗΕ, το ΗΒ, οι ΗΠΑ, η Ρωσία και πολλοί άλλοι πλην της Τουρκίας που θα είναι απομονωμένη στην πενταμερή, θα στηρίξουν λύση ΔΔΟ. Οποία αφέλεια!

Προειδοποιήσαμε τον Πρόεδρο και τώρα προειδοποιούμε και τον λαό ότι οι πιέσεις επί του Αναστασιάδη από τον τουρκοβρετανικό παράγοντα, τον Γκουτέρες, την ΕΕ και ειδικά τους Γερμανούς, από τους Αμερικανούς και άλλους θα είναι αφόρητες αλλά τη μέγκενη στο κεφάλι του θα την σφίγγουν οι ηγεσίες των κυπριακών κομμάτων, που καθημερινά πηγαινοέρχονται στα κατεχόμενα και μπαινοβγαίνουν στη βρετανική Υπάτη Αρμοστεία.

Θα πάμε στη Γενεύη για να πολεμήσουμε, ώστε να μην πετύχουν τα σχέδια συμφωνίας λύσης δύο κρατών με τον μανδύα της "χαλαρής αποκεντρωμένης συνομοσπονδίας δύο κοινοτικών κρατών με κυριαρχική ισότητα". Δηλαδή την παράδοση της Κύπρου στην Τουρκία.

Εμείς όχι μόνο δεν θα φυγομαχήσουμε αποφεύγοντας να πάμε στο Μέτωπο, το οποίο είναι ναρκοθετημένο και υπονομευμένο, αλλά και θα αντιδράσουμε σε κάθε ενδιάμεση συμφωνία που δεν θα τύχει της έγκρισης του Λαού με Δημοψήφισμα και δεν θα κατοχυρώνει ΟΛΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΝΗΣΙ!

* Πρόεδρος ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ – ΚΙΝΗΜΑ ΕΛΛΗΝΩΝ,

τ. Ευρωβουλευτής