Οι πολιτικοί μας εύχονται και οι πολίτες προσεύχονται

Βρισκόμαστε στην απαρχή μιας νέας χρονιάς και διανύουμε τις πρώτες μέρες του 2016. Είναι η εποχή και η στιγμή κατά την οποία δεχόμαστε καταιγισμό από ευχές, η εποχή κατά την οποία εκείνοι που ορίζουν τις τύχες μας, αλλά και το μέλλον της χώρας μας, δράττονται της ευκαιρίας να μας φλομώσουν στην... ελπίδα. Αναφερόμαστε σαφώς στην πολιτική μας ηγεσία, που κάθε χρόνο τέτοιες μέρες κινείται προς την κατεύθυνση τού τάχατες απολογισμού, για να μας «πουλήσει» το παραμύθι ενός καλύτερου αύριο. Και φέτος βέβαια το κίνητρο είναι τεράστιο, λαμβάνοντας υπόψη ότι ο Μάιος, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, θα είναι ο μήνας κατά τον οποίο θα... μιλήσουν οι πολίτες!
Θεωρεί, λοιπόν, η πολιτική μας ηγεσία πως μπορεί μέσα από τα καθιερωμένα εύηχα λόγια ν’ αναπτερώσει το καταρρακωμένο ηθικό μιας κοινωνίας, που έπαψε προ πολλού να επενδύει στις αποφάσεις όλων όσοι αποτελούν το πολιτικό μας σύστημα. Καλές οι ευχές, όμως ο λαός μπούχτισε από ευχολόγια και κενού περιεχομένου διακηρύξεις.
Δεν είναι με τις ευχές που θα δημιουργηθούν οι συνθήκες δίκαιης και βιώσιμης λύσης του Κυπριακού, δεν είναι με τις ευχές που η κοινωνία μας θ' απαλλαγεί από τα δεινά της οικονομικής κρίσης, ούτε με αυτές θα απαλλαγούμε απ' όλα τα κακώς έχοντα, τα σκάνδαλα, τη σήψη, τη διαφθορά και τη διαπλοκή.
Κυβέρνηση, πολιτικά κόμματα και πολιτικοί, ας αποφασίσουν επιτέλους να πολιτευτούν σοβαρά και ας αφήσουν τις ευχές και τα «μακάρι» στην άκρη. Ας στρωθούν επιτέλους στη δουλειά, ας δουλέψουν από κοινού και μακριά από τις γνωστές μικροπολιτικές σκοπιμότητες, για το καλό του συνόλου, για ένα όντως καλύτερο έτος για τη μαρτυρική μας πατρίδα. Με τα ευχολόγια, επαναλαμβάνουμε, δεν γίνεται τίποτα, με αυτά δεν κάνεις πολιτική, δεν κάνεις για πολιτικός!
Δική μας ευχή στην απαρχή του 2016 είναι αυτοί που ορίζουν τις τύχες μας να αντιληφθούν επιτέλους το μέγεθος της ευθύνης που ως εκ της θέσεως την οποία κατέχουν τους βαραίνει και να ξεκινήσουν να οραματίζονται και να εργάζονται γι' αυτήν την πολυπόθητη... άνοιξη, όχι κάθε φόρα που αναμένονται εκλογές και όχι μέχρι τις επόμενες εκλογές, αλλά για τις επόμενες δεκαετίες, για τις επόμενες γενιές... Γιατί, δυστυχώς, έχουμε φτάσει στο σημείο που οι πολιτικοί μας ΕΥΧΟΝΤΑΙ και οι πολίτες ΠΡΟΣΕΥΧΟΝΤΑΙ!!!